Bel zelf
085 – 401 65 22

Waarom mediation?

Waarom mediation als je ook gewoon ruzie kunt blijven maken? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Als u bent verwikkeld in een arbeidsconflict of u gaat scheiden, dan kiest u voor mediation als u samen tot een duurzame oplossing wilt komen. Soms lukt het gewoon niet om er samen uit te komen. Dan gaat u eerst naar de mediator.

Gratis telefonisch advies

Mediation bij arbeidsconflict

Ruim 30% van al het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt voor een onderliggend conflict. De werknemer is dus eigenlijk helemaal niet ziek. Hij of zij is gewoon niet in staat te werken omdat er een onopgelost conflict is. In zo’n situatie is het voor steeds meer mensen duidelijk waarom mediation dan een goede manier is om eruit te komen.

Wij behandelen vele honderden arbeidsconflicten per jaar en in ruim 85% van de gevallen komen partijen tot een oplossing. Als het conflict is opgelost, ka de werknemer weer aan het werk. De productiviteit van de werkgever gaat weer omhoog en de schadelast voor de verzuimverzekeraar wordt beperkt. Doorgaans kost het ongeveer vier weken om een arbeidsconflict op te lossen.

Mediation bij scheiden

Ook bij een scheiding geldt dat mediation met afstand de snelste en meest effectieve manier is om één en ander te regelen. Althans, als u er beiden belang bij heeft om de scheiding op een nette manier te regelen. Met mediation voorkomt u een vechtscheiding. De reden waarom mediation effectief is bij scheiding ligt opgesloten in het feit dat de mediator helpt bij de totstandkoming van afspraken die door u beiden worden gedragen. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn is dat van ontzettend groot belang.

Mediation is effectief

Kortom, de reden waarom mediation door steeds meer mensen wordt omarmd is het feit dat mediation simpelweg effectief is. Mediation bespaart tijd, geld en vooral stress. Dat verdient voor veel mensen de voorkeur boven een onopgelost conflict of een dure scheiding via de advocaat.

Kies ook voor mediation

>> Mediation bespaart tijd

Mediation leidt vaak binnen enkele weken tot een voor beide partijen acceptabele oplossing. Afgezet tegen een juridische procedure is dat natuurlijk erg weinig.

>> Mediation bespaart geld

De kosten van mediation vallen in het niet bij de kosten van een juridische procedure. U heeft immers maar één mediator nodig en niet twee advocaten.

>> Mediation bespaart stress

Onze cliënten geven aan veel minder stress te ervaren omdat de relatie wordt genormaliseerd en zij zelf de oplossing kiezen.