Bel zelf
085 – 401 65 22

Mediator worden

Steeds meer mensen willen mediator worden. Dat is niet zo vreemd, want het is een schitterend vak en er is veel werk in te vinden. Maar wat maakt het vak van mediator nou zo mooi? En: Hoe kies ik de mediation opleiding die het beste bij mij past?

Gratis telefonisch advies

Waarom mediator worden?

Er zijn talloze redenen die mensen aanvoeren waarom zij mediator worden, of al zijn. Het mooie van dit vak is dat mensen weer met elkaar in gesprek worden gebracht. Zij hebben een conflict en ze vragen uw hulp om de communicatie tussen hen te helpen verbeteren. Als mediator beschikt u over de juiste vaardigheden om dit voor elkaar te krijgen. Zelfs al is de communicatie tussen partijen al heel lang slecht. Als partijen vervolgens inderdaad met elkaar in gesprek komen, dan geeft dat veel voldoening.  De meeste mediators vinden dit misschien wel het mooiste aspect van hun werk.

Nog meer redenen

Maar er zijn nog meer goede redenen om mediator te worden. Het is namelijk een heel vrij beroep; het is geen gewone kantoorbaan. U kunt uw tijd goeddeels vrij invullen. Er is ook steeds meer werk voor mediators. Mediation is een heuse groeimarkt, vooral nu de overheid steeds grootser inzet op mediation.

Maar zelfs als u geen eigen praktijk wilt beginnen, is er alle aanleiding om mediator te worden. Bijna iedereen heeft namelijk wel te maken met conflicten. Op het werk, in de privésfeer. Als mediator leert u omgaan met conflicten en helpt u anderen hun conflicten op te lossen. Ook als u dat wellicht niet als vrijgevestigde mediator doet.

Mediation opleiding kiezen

Als u eenmaal besloten heeft om mediator te worden, dan is de volgende vraag: hoe ga ik dat doen. Uiteraard is het van belang dat u een door de Mediators Federatie Nederland  erkende opleiding kiest. Maar toch zitten er veel verschillen tussen de diverse opleidingen. Niet iedere opleiding staat even goed aangeschreven. Bovendien, de ene opleiding duurt kort, terwijl de andere er maanden over doet.

Neem gerust contact met ons op om uw persoonlijke voorkeuren te bespreken. We brengen u graag in contact met een ervaren mediator. Wellicht helpt dat bij het maken van de juiste keuze.

Neem contact op

Mediator worden?

Het is onze missie is om mediation zo groot mogelijk te maken in Nederland. En hoewel wij zelf alleen werken met de meest ervaren mediators, zijn wij altijd bereid om startende mediators op weg te helpen.

“Mediation draagt bij aan een samenleving verschoond van onnodig conflict. Daar zetten wij ons iedere dag voor in.”