Arbeidsconflicten

Een snelle en voordelige oplossing

Een arbeidsconflict ontstaat wanneer werkgever en werknemer (of collega’s onderling) slecht met elkaar communiceren. Of wanneer zij tegengestelde belangen (lijken te) hebben. In zulke situaties is het uitpraten van alle zorgen en gevoelens van belang. Alleen dan kan komt herstel in zicht. De mediator helpt partijen daarbij. Duidelijkheid krijgen is het doel. Daarom is het zaak snel een mediator in te schakelen. Zo lost u het arbeidsconflict snel en voordelig op.

Achtergronden

Een arbeidsconflict is voor niemand fijn. De stress schiet omhoog, de productiviteit gaat omlaag, ziekteverzuim dreigt. Let wel: in bijna 30% van de gevallen is een arbeidsconflict de oorzaak van het ziekteverzuim. Met alle gevolgen van dien. Steeds meer mensen gaan bij een arbeidsconflict eerst naar de mediator. Onder begeleiding van een deskundige en neutrale mediator gaan partijen met elkaar in gesprek. Zij zoeken naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. De kans op het vinden van een duurzame oplossing is groot. Hoe komt dat? Omdat er tijdens mediation ook aandacht is voor onderliggende emoties, en omdat mediation plaatsvindt in een vertrouwelijke en veilige omgeving. De afspraken worden vastgelegd in een juridisch document. Dat heet een ‘vaststellingsovereenkomst’.

Geen oplossing bij arbeidsconflict?

Uiteraard kan dan ook blijken dat het uiteindelijk beter is om uit elkaar te gaan. Dan spreken we van exit-mediation. Lukt het onverhoopt toch niet het arbeidsconflict op te lossen via mediation? Dan kunt u zich altijd nog wenden tot de kantonrechter. De gang naar de rechter is echter een lange, moeizame en vaak pijnlijk route. Wees verstandig en probeer het probleem meteen aan te pakken. Met als resultaat dat werkgever én werknemer tevreden zijn.

Eerst naar de mediator

Eerst naar de mediator is hard op weg de grootste provider van mediators te worden. Wij werken in opdracht van werkgevers, werknemers, arbodiensten en verzekeraars. Onze in gespecialiseerde mediators behandelden tot nu toe al meer dan 12.000 zaken. Ruim 85% daarvan succesvol.

Onze klanten

Zie hieronder de ervaringen van andere met eerstnaardemediator

De verzuimeconoom werkt samen met eerstnaardemediator.

Voor meer informatie bekijk onze website: De Verzuimeconoom

Arbo-dienst

Wij werken al jaren samen met eerstnaardemediator.

Voor meer informatie bekijk onze website: Regiopoortwachters

Arbo-dienst

Wij hebben goede ervaringen met eerstnaardemediator.

Voor meer informatie bekijk onze website Vitaal ondernemen

Arbo-dienst
Wij scoren gemiddeld een 9,0 op basis van 3 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,0 op basis van 3 reviews