Mediation

De snelle en goedkopen oplossing bij verzuim

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij u de touwtjes zelf in handen houdt. In plaats van een gang naar de rechter, kiest u ervoor om bij een conflict of ziekteverzuim samen tot een oplossing te komen. Onder begeleiding van een onafhankelijke mediator herstelt u de communicatie zodat het ook mogelijk is een oplossing te vinden die voor beide partijen redelijk en aanvaardbaar is. Mediation is maatwerk.

Neutraliteit gewaarborgd

Mediation vindt plaats in een vertrouwelijke omgeving en gebeurt altijd op vrijwillige basis. Mediation onder dwang werkt namelijk niet. Het vrijwillige karakter geeft mediation betekenis.
Om vertrouwelijkheid te garanderen stelt men aan het begin van een mediation een mediation-overeenkomst op. Hierin staat onder andere dat alle partijen zich houden aan de geheimhoudingsplicht. Ook de neutraliteit van de mediator wordt gewaarborgd. Hij of zij moet zich houden aan allerlei strenge gedragsregels. Deze regels zijn opgesteld door de Mediators Federatie Nederland, het landelijk overkoepelde orgaan voor mediators.

Deelnemers mediation

Naast partijen zelf, komt het soms voor dat een derde partij deelneemt aan de mediation. Denk aan een advocaat of een hypotheekadviseur. Is dat het geval, dan staat dit ook in de mediation-overeenkomst. Zo zijn ook die adviseurs onderworpen aan de voorwaarden die in de mediation-overeenkomst staan.
Op deze manier ontstaat er een veilige omgeving waarin de partijen zelf op constructieve wijze werken aan de oplossing voor hun conflict. In vergelijking met meer traditionele vormen van conflictbemiddeling is mediation snel en efficiënt en leidt vaker tot bevredigende oplossingen.

Pluspunten van mediation

Mediation heeft enkele grote voordelen:

  • mediation bespaart tijd;
  • mediation bespaart geld;
  • mediation bespaart stress.

Ons maatwerk

Eerst naar de mediator heeft contracten met verzekeraars, arbodiensten en werkgevers. Wij hebben altijd een ervaren mediator klaar staan om te bemiddelen bij een probleem. Dankzij een korte doorlooptijd en duidelijke vaste prijzen zien we dat steeds meer partijen kiezen voor de dienstverlening van Eerst naar de mediator.

Onze klanten

Zie hieronder de ervaringen van andere met eerstnaardemediator

De verzuimeconoom werkt samen met eerstnaardemediator.

Voor meer informatie bekijk onze website: De Verzuimeconoom

Arbo-dienst

Wij werken al jaren samen met eerstnaardemediator.

Voor meer informatie bekijk onze website: Regiopoortwachters

Arbo-dienst

Wij hebben goede ervaringen met eerstnaardemediator.

Voor meer informatie bekijk onze website Vitaal ondernemen

Arbo-dienst
Wij scoren gemiddeld een 9,0 op basis van 3 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,0 op basis van 3 reviews