Bel zelf
085 – 401 65 22

Mediator vacatures

Mediator vacatures zijn er niet in overvloed. De meeste mediators opereren dan ook als zelfstandig ondernemers. Ergens is dat wel begrijpelijk, want er kan een risico kleven aan het in dienst hebben van een mediator. Zeker met interne mediators bestaat er een verhoogd risico op een gebrek aan neutraliteit. Immers de mediator kan het gevoel hebben te moeten vrezen voor zijn of haar baan indien de werkgever ook partij is.Eerst naar de mediator BV

Bijna iedere dag ontvangen wij CV’s en sollicitatiebrieven van mediators die zich willen aansluiten bij onze organisatie. Maar wij moeten al deze mensen helaas teleurstellen. Wij beschikken momenteel namelijk over ruim 45 ervaren mediators door heel Nederland en daarmee zijn wij goed voorbereid op verdere groei.

Bovendien, als wij uitbreiding nastreven of een mediator moeten vervangen, dan kijken we eerst in ons eigen netwerk. Er zijn namelijk niet zo heel veel ervaren mediators.

Vacatures vinden

Gebleken is dat er maar weinig mediator vacatures zijn. Dat komt in de eerste plaats omdat de meeste mediators als zelfstandige werken. Dat is ook wel te verklaren, want een mediator moet altijd onpartijdig en onafhankelijk zijn. Dus als een grote organisatie bijvoorbeeld een mediator zou aanstellen om te bemiddelen bij interne conflicten, dan ligt er altijd het gevaar op de loer dat de werknemer de mediator beschouwt als het verlengstuk van de werkgever.

Maar goed, een beetje googlen en u zult vast een aantal mediator vacatures vinden. Reken er wel op dat bestaande vacatures doorgaans worden aangeschreven door vele honderden mediators.

Neem contact op

Mediator worden?

Het is onze missie is om mediation zo groot mogelijk te maken in Nederland. En hoewel wij zelf alleen werken met de meest ervaren mediators, zijn wij altijd bereid om startende mediators op weg te helpen.

“Mediation draagt bij aan een samenleving verschoond van onnodig conflict. Daar zetten wij ons iedere dag voor in.”