Bel zelf
085 – 401 65 22

Mediation opleiding

Wij worden bijna dagelijks gebeld met de vraag: welke mediation opleiding past het beste bij mij? Het aanbod van opleidingen is ruim en daarmee valt het niet mee om de juiste keuze te maken. Veel hangt ook af van uw eigen voorkeuren. Wilt u gewoon eens met een ervaren mediator spreken? Dat is geen probleem; we staan u graag te woord.

Gratis telefonisch advies

MfN-erkenning

Wat u ook doet, kies altijd een mediation opleiding die erkend wordt door de Mediators Federatie Nederland. Dat is belangrijk voor uw toekomst als mediator. Zeker wanneer u een eigen praktijk begint. Want om MfN-registermediator te worden, is de erkenning van de mediation opleiding een harde eis.

Kosten

De prijzen van mediation opleidingen variëren nogal. Ook is niet iedere opleiding even transparant over de kosten die u nog moet maken bovenop de kosten van de mediation opleiding. Vraag dus goed door als het om de prijs gaat: wat zit erin en wat niet?

Beschikbaarheid

Kies vooral een mediation opleiding die een opleiding aanbiedt op het moment dat het u schikt. Vervelend daarbij is dat er diverse opleidingsinstituten zijn die op hun website aangeven op een bepaalde datum te starten met een opleiding, maar dat de datum bij gebrek aan belangstelling verschoven wordt. Vraag dus altijd na hoe groot de kans is dat er geschoven wordt met data.

Lokatie

De één vindt het belangrijk dat de mediation opleiding dicht bij huis is, terwijl dat voor een ander minder belangrijk is. Sommige instituten kiezen ervoor om ergens achteraf op een rustige lokatie de opleiding te organiseren. Maar er zijn er ook die midden in een grote stad zitten. Ieder zijn eigen voorkeur.

Vraag het een ervaren mediator

Eerst naar de mediator is een landelijk opererende organisatie van ervaren mediators. Wij houden van ons vak en zien graag dat er nieuwe vakgenoten bijkomen. Daarom staan we u graag te woord. Neem dan ook gerust contact met ons op.

Neem contact op

Mediator worden?

Het is onze missie is om mediation zo groot mogelijk te maken in Nederland. En hoewel wij zelf alleen werken met de meest ervaren mediators, zijn wij altijd bereid om startende mediators op weg te helpen.

“Mediation draagt bij aan een samenleving verschoond van onnodig conflict. Daar zetten wij ons iedere dag voor in.”