Bel zelf
085 – 401 65 22

Ziekte door arbeidsconflict

Ziekte door arbeidsconflict. Ziekte onder werknemers is vaak het gevolg van een arbeidsconflict. Uit onderzoek blijkt dat één op de vier werknemers die zich ziek meldt, dit doet vanwege een arbeidsconflict. Dat brengt hoge kosten met zich mee. Zeker wanneer er sprake is van langdurige ziekte als gevolg van het arbeidsconflict. 

Gratis telefonisch advies

Ziekte op het werk

Ziek melden is meestal geen goede strategie om met een arbeidsconflict om te gaan. De werknemer wordt in zo’n geval naar de bedrijfsarts gestuurd, die in de meeste gevallen zal concluderen dat de werknemer nog wat langer thuis moet blijven. Afstand nemen van het werk leidt echter niet tot een oplossing, maar verergert de problemen.

De werknemer kan veel stress ervaren door het ziek thuis zitten. Daarnaast is ziekteverzuim nadelig voor de organisatie: er gaat tijd verloren, de productie vermindert en het kan ook invloed hebben op de sfeer op de werkvloer en daarmee op de motivatie van de andere werknemers.

Ziekte kost geld

Bovendien heeft ziekteverzuim nadelige financiële gevolgen: de werkgever is verplicht om in het eerste jaar ten minste 70% van het loon te blijven uitbetalen, voor werk wat niet wordt uitgevoerd. En de werknemer gaat er waarschijnlijk in salaris op achteruit. Ook kost ziekteverzuim handen vol geld voor verzekeringsmaatschappijen die zulke kosten uiteraard weer verrekenen in hun premies. Iedereen is er dus bij gebaat als er snel een oplossing komt. Komt de ziekte door arbeidsconflict? Dan moet er gauw gepraat worden. 

Wat te doen bij arbeidsconflict?

Als een arbeidsconflict uit de hand loopt, kunnen betrokken werkgever en werknemer hulp zoeken bij een derde partij, zoals een advocaat of mediator. Is één van de partijen uit op het behalen van het eigen gelijk, of is een juridische uitspraak gewenst? Dan kies je voor een advocaat. Zoek je naar een oplossing waarbij de arbeidsrelatie weer hersteld kan worden? Dan kies je voor een mediator.

Eerst naar de mediator BV is een landelijke organisatie van ervaren mediators. We hebben kantoren in ruim dertig steden, maar komen ook graag naar u toe – waar in Nederland u ook zit.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.