Bel zelf
085 – 401 65 22

Ontslag op staande voet

Bij ontslag op staande voet, gaat het ontslag onmiddellijk in: er wordt geen opzegtermijn in acht genomen. Ontslag op staande voet wordt ook wel ‘ontslag met dringende reden’ of ‘onverwijlde opzegging’ genoemd en mag alleen in bijzondere gevallen, bijvoorbeeld bij diefstal of fraude. In andere gevallen moet een werkgever eerst een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV Werkbedrijf.

Gratis telefonisch advies

Wanneer ontslag op staande voet?

Bij ontslag op staande voet moet aan de volgende eisen worden voldaan

1. Dringende reden

De reden voor het ontslag is zo ernstig, dat er niet gewacht kan worden met het ontslag. Denk bijvoorbeeld aan een ernstige verwijtbare gedraging van de werknemer, zoals diefstal, fraude of bedrog. Ook een buitenstaander moet dit als een dringende reden kunnen herkennen.

2. Directe mededeling

De werknemer heeft het recht om direct van de reden van het ontslag op de hoogte te worden gebracht. Voor de werkgever is het dus belangrijk om de precieze reden helder en duidelijk te formuleren. De werkgever kan hier later niet meer op terugkomen of de reden aanpassen.

3. Onverwijld

Het ontslag moet ‘onverwijld’ aan de werknemer worden medegedeeld. Dus: direct nadat het betreffende incident heeft plaatsgevonden. Is de werknemer op heterdaad betrapt op diefstal? Dan mag hij niet twee dagen later alsnog ‘op staande voet’ worden ontslagen.

Wat te doen bij ontslag op staande voet

Bij ontslag op staande voet verliest u per direct uw baan en inkomen. Als het ontslag terecht blijkt, heeft u bovendien geen recht op een WW-uitkering. Bent u op staande voet ontslagen? Dan is het belangrijk meteen in actie te komen. Zeker als u denkt dat het ontslag onterecht was. Als één van bovenstaande punten niet het geval kunt u het ontslag aanvechten bij de rechter.

Maar voordat u naar de rechter stapt, kunt u overwegen één van onze ervaren mediators in te schakelen. Wij bemiddelen dan in het gesprek zodat er een oplossing kan komen waar beide partijen achter staan.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.