Bel zelf
085 – 401 65 22

Mediation bij ontslag

Als een werkgever en werknemer op goede wijze hun arbeidsrelatie willen beëindigen, is het verstandig een mediator in te schakelen. Mediation bij ontslag wordt ook wel exit-mediation genoemd. Wanneer is mediation een geschikt middel en wat zijn de voordelen? Is mediation een goed alternatief voor het UWV of de kantonrechter?

Gratis telefonisch advies

Wanneer mediation bij ontslag?

Er zijn vele redenen voor ontslag mogelijk. Of het ontslag nu door de werkgever of door de werknemer wordt geïnitieerd, of juist met wederzijds goedvinden plaatsvindt: het kan nooit kwaad om een mediator in te schakelen. Ook als er geen sprake is van een conflict kan mediation namelijk helpen om goede afspraken te maken.

Voordelen mediation

Een voordeel van mediation is dat beslissingen over belangrijke afspraken, zoals bijvoorbeeld de ontslagvergoeding, niet uit handen worden gegeven aan een derde partij. Werknemer en werkgever gaan in informele setting met elkaar in gesprek, onder begeleiding van een neutrale mediator.

De mediator zorgt ervoor dat het gesprek soepel verloopt en dat er geen overhaaste beslissingen worden genomen. Mediation is namelijk vrijblijvend totdat de vaststellingsovereenkomst wordt getekend. Daarnaast is de mediator deskundig op het gebied van ontslagrecht. Hij of zij zal er dus op letten dat de gemaakte afspraken juridisch correct zijn.

Mediation is bovendien snel en efficiënt. Uit ervaring blijkt dat 80% van de mediations bij ontslag binnen enkele weken succesvol worden afgerond.

Alternatief voor rechter en UWV

Als een werkgever eenzijdig het dienstverband wil opzeggen, heeft hij of zij daarvoor toestemming nodig van de Kantonrechter of het UWV Werkbedrijf. De werknemer wordt in dat geval altijd in de gelegenheid gesteld verweer te voeren tegen het ontslag. Deze juridische procedures kunnen echter lang en slepend zijn. Wilt u dit voorkomen? Dan kan het alternatief, mediation bij ontslag, een uitkomst bieden.

Met mediation bespreken werkgever en werknemer alle zaken die van belang zijn bij ontslag. Maar dan wel onder leiding van een ervaren mediator. Zo komen partijen samen tot een goede oplossing voor de beëindiging van het dienstverband.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.