Bel zelf
085 – 401 65 22

Exit-mediation

Wilt u via exit-mediation een arbeidsrelatie verbreken? Dan is het verstandig dit goed te regelen. Exit-mediation kan hierbij helpen. De onafhankelijke en neutrale mediator staat partijen bij in het maken van goede afspraken. Dat wil zeggen: afspraken waar beide partijen hun handtekening onder kunnen zetten.

Gratis telefonisch advies

Wanneer exit-mediation?

Er zijn verschillende redenen waarom werkgever en werknemer kunnen besluiten uit elkaar te gaan. Soms is er sprake van een conflict, waarbij de medewerker op staande voet wordt ontslagen. In zo’n geval is het raadzaam een mediator in te schakelen om verdere escalatie te voorkomen.

Maar ook als de arbeidsrelatie met wederzijds goedvinden wordt opgezegd, als de werknemer zelf ontslag neemt, als er sprake is van een faillissement of de beëindiging van een proeftijd, kunt u baat hebben bij exit-mediation.

Waarom exit-mediation?

De mediator is een neutrale derde partij die werkgever en werknemer begeleidt in het maken van duidelijke afspraken. Deelname aan mediation is altijd vrijwillig en de gesprekken worden gevoerd op vertrouwelijke basis. Hierdoor ontstaat er ruimte voor overweging en overleg en worden er geen overhaaste beslissingen gemaakt. Pas als beide partijen tot overeenstemming zijn gekomen, wordt de mediation afgerond met het opstellen van een vaststellingsovereenkomst.

Een mediator zorgt ervoor dat de communicatie soepel verloopt en dat er geen zaken over het hoofd worden gezien. Daarnaast kan de mediator de partijen ondersteunen in de interpretatie van de soms ingewikkelde regelgeving omtrent het vertrek.

Uit ervaring blijkt dat mediation zeer geschikt is voor het beëindigen van arbeidsrelaties: in ruim 80% van de gevallen wordt exit-mediation binnen een paar weken succesvol afgerond.

Kosten exit-mediation

Wat zijn de kosten van een exit-mediation? Voor een volledig exit-mediationtraject rekenen wij een vaste prijs van € 2.000. Dan weet u vooraf waar u aan toe bent en weet u dat u nooit teveel betaalt. Overleg bovendien even met uw verzekeraar, want veel verzekeraars vergoeden de mediation als u een van onze mediators inzet.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.