Bel zelf
085 – 401 65 22

Conflict met werknemer

Een conflict met een werknemer is een vervelende situatie met nadelige gevolgen voor de werknemer én werkgever.  Zo’n conflict gaat meestal over loon, (dis)functioneren, ziekte, of zijn het gevolg van botsende karakters. Een slechte werknemer-werkgever relatie kan leiden tot ziekteverzuim, en daarmee tot financieel verlies voor de werkgever.

Gratis telefonisch advies

Conflict en ziekte

Tijdens ziekte is de werkgever verplicht minstens 70% van het loon door te betalen, of wat hierover afgesproken is in de arbeidsovereenkomst. Ziek thuis zitten bij een conflict heeft bovendien een negatief effect op het persoonlijke leven van de betrokken werknemer of werkgever.

Vaak is het lastig te ontwarren of het conflict de oorzaak is van de ziekte, of dat de ziekte juist de bron is van het conflict. Dit is juridisch gezien echter wel een belangrijke vraag. Leidt het conflict tot ontslag of een rechtszaak? Dan moet bepaald worden wie schuldig is aan het ontstaan van het conflict.

Hierbij zal de rechter ook kijken naar de inzet die werkgever en werknemer hebben getoond om tot een oplossing te komen. De werkgever moet zich inzetten om de werknemer goed te kunnen laten functioneren, net zoals de werknemer zich bereid moet tonen om aan een oplossing mee te werken.

Mediation bij conflict met werknemer

Mediation is één van de strategieën die gebruikt kan worden in een conflict met de werknemer. Onder begeleiding van een neutrale bemiddelaar gaan werkgever en werknemer met elkaar in gesprek. Emoties worden uitgesproken en op basis van onderliggende belangen wordt gezocht naar een aanvaardbare oplossing.

Op deze manier kan de werknemer-werkgever relatie worden hersteld en hoeft het niet tot een ontslag te komen. Werknemer en werkgever kunnen op hernieuwde basis weer met elkaar verder. Of, zo nodig, op goede voet uit elkaar.

De mediators van Eerst naar de mediator BV hebben door de jaren heen gezamenlijk méér dan twaalfduizend mediations uitgevoerd. Die schat aan ervaring zetten wij nog dagelijks in. Verzuimverzekeraars, arbo-diensten en werkgevers zetten ons in om te helpen met het oplossen van conflicten met werknemers.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.