Bel zelf
085 – 401 65 22

Conflict leidinggevende

In alle organisaties komt het voor: een conflict met de leidinggevende. Dat kan leiden tot een gespannen werksfeer. Als het conflict niet wordt opgelost leidt het vaak zelfs tot ziekteverzuim. Wat doet u bij een conflict met een leidinggevende dat uit de hand loopt of is gelopen?

Gratis telefonisch advies

Ga in gesprek

De meest voor de hand liggende eerste stap bij een conflict met een leidinggevende is in gesprek gaan met elkaar. Veel conflicten ontstaan doordat er niet meer gepraat wordt. Door weer in gesprek te gaan, kunnen beide partijen hun zegje doen zodat de lucht daarna hopelijk geklaard is.

Personeelszaken

Als een één-op-één gesprek geen vruchten heeft afgeworpen, dan kan het raadzaam zijn om uw zorgen te delen met personeelszaken. Zij zijn vaak gewend aan dit soort situaties en kunnen bemiddelen. Maar dat zal niet in alle gevallen leiden tot een oplossing. Personeelszaken vertegenwoordigt immers primair de werkgever. Daarom kan het zinvol zijn om de optie van mediation voor te leggen.

Eerst naar de mediator

Soms is het nou eenmaal zo dat het conflict met de leidinggevende niet zelfstandig op te lossen is. En als de bemiddeling door personeelszaken ook niet heeft gewerkt, dan wordt het tijd voor een volgende stap: mediation.

Als landelijke organisatie van ervaren mediators bemiddelen wij dagelijks tussen werknemers en leidinggevenden. Helaas komt dit soort conflicten maar al te vaak voor. Eén van onze ervaren mediators wordt aangewezen om de dialoog tussen de werknemer en de leidinggevende weer op gang te brengen.

Doordat de mediator neutraal en onpartijdig is, komt dat gesprek aan de mediationtafel vaak snel weer op gang. De mediator heeft de leiding over wie wanneer wat mag zeggen. Zo wordt voorkomen dat de één de ander niet overschreeuwt en dat beide partijen in gelijke mate aan bod komen.

Het is niet zo dat de mediator de oplossing aandraagt, in tegendeel: dat doen partijen zelf. Maar als er dan eenmaal een oplossing voor het conflict is, dan is dat ook gelijk een duurzame oplossing. Meer weten? Neem gerust contact op met één van onze ervaren mediators.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.