Bel zelf
085 – 401 65 22

Concurrentiebeding bij ontslag

Een concurrentiebeding bij ontslag leidt vaak tot conflict. Als een werknemer na verloop van tijd voor zichzelf begint of voor een concurrerend bedrijf gaat werken, kan dit nadelig zijn voor de werkgever. Daarom wordt er in sommige gevallen een concurrentiebeding afgesproken.

Een concurrentiebeding wordt meestal getekend tijdens het aangaan van de arbeidsrelatie, maar het kan ook op een later moment op papier worden gezet. In het concurrentiebeding wordt afgesproken voor welke werkzaamheden, zaken of producten het concurrentiebeding precies geldt. Ook wordt er een termijn vastgelegd, bijvoorbeeld 1 of 2 jaar.

Gratis telefonisch advies

Relatiebeding

Naast een concurrentiebeding kan er ook een relatiebeding worden getekend. In dat geval belooft de werknemer voor een bepaalde periode geen zakelijke contacten te onderhouden met relaties van de werkgever.

Concurrentiebeding niet geldig

Het concurrentiebeding gaat in vanaf het moment dat de arbeidsrelatie verbroken wordt. In sommige gevallen is het concurrentiebeding niet geldig. Bijvoorbeeld als het ontslag van de werknemer onterecht is, als het concurrentiebeding incompleet is, als het concurrentiebeding inhoudelijk niet op orde is, of als de omstandigheden sterk wijzigen. Bij gewijzigde omstandigheden kunt u bijvoorbeeld denken aan de overgang naar een andere arbeidsovereenkomst en/of een functiewijziging, na een bedrijfsovername of fusie, of na veranderingen in de ondernemingsactiviteiten van het bedrijf.

Schending van het concurrentiebeding

Mocht een ex-werknemer het concurrentiebeding schenden, dan kan zijn of haar voormalige werkgever naar de rechter stappen. De werkgever kan een schadevergoeding en het stopzetten van de werkzaamheden eisen.

Concurrentiebeding bij ontslag ontbinden?

Als de werknemer denkt dat het concurrentiebeding niet meer rechtsgeldig is, kan deze naar de rechter stappen met het verzoek het beding te ontbinden. De rechter kan het concurrentiegeding bij ontslag geheel of gedeeltelijk vernietigen.

Alvorens naar de rechter te stappen, kan de werknemer uiteraard ook in gesprek gaan met de werkgever. Mochten werknemer en werkgever er samen niet uitkomen, dan kunnen zij zich altijd wenden tot een ervaren mediator zodat ze op een nette manier uit elkaar kunnen gaan.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.