Bel zelf
085 – 401 65 22

Mediation in Goes

In Goes kunt u terecht bij een ervaren mediator, deze kan u bijstaan bij bijvoorbeeld een arbeidsconflict, zakelijk conflict of echtscheiding. Mediation is een methode om conflicten op te lossen. Daarnaast wordt het ingezet om juridische procedures, zoals bij een ontslag of echtscheiding, soepeler te laten verlopen.

Mediator Goes

Naar de mediator of naar de rechter?

Mediation vormt een alternatief voor de rechtspraak. Waar u traditioneel gezien bij een conflict een rechter vraagt om uitspraak te doen, houdt u bij mediation zelf de touwtjes in handen. In een rechtszaak vechten twee of meerdere advocaten ieder voor het belang van hun eigen cliënt. Bij mediation gaan alle partijen met elkaar aan tafel onder begeleiding van een neutrale mediator.

De mediationprocedure

De verschillende aspecten van het conflict worden in kaart gebracht en alle partijen komen één voor één aan het woord. Niet alleen standpunten maar ook onderliggende emoties en belangen komen ter sprake. Als het duidelijk is waar iedereen staat, kan er begonnen worden met zoeken naar een oplossing.

Iedereen stemt in

Mediation werkt op vrijwillige basis en is vrijblijvend totdat er afspraken zijn gemaakt waar alle partijen mee willen instemmen. Deze worden vervolgens vastgelegd in een mediationovereenkomst.

Bij een echtscheiding heet dit document een echtscheidingsconvenant. Hierin staan alle afspraken tussen de voormalig echtgenoten overzichtelijk op een rijtje: van de verkoop van het huis en de verdeling van de inboedel tot een zorg- en omgangsregeling voor de kinderen.

Onze mediators hebben ruime ervaring met scheidingen: zij zorgen ervoor dat alles juridisch correct verloopt. Of het nu om een pensioenverevening gaat of een alimentatieberekening. Zo weet u zeker dat u niks over het hoofd ziet.

Neem contact op
Kies uw mediator