Bel zelf
085 – 401 65 22

Mediation Assen

Mediation Assen. Arbeidsconflict, echtscheiding of familieruzie? Kies voor een ervaren mediator uit Assen. Mediation wordt steeds vaker ingezet als alternatief voor rechtspraak. Niet zo gek, want mediation is sneller, goedkoper en leidt vaker tot oplossingen die voor iedereen aanvaardbaar zijn.

Mediator Assen

Wanneer kiest u voor mediation?

Mediation werkt alleen als beide partijen vrijwillig deelnemen. Zij moeten bereid zijn in gesprek te gaan over een mogelijke oplossing. Een mediator kan hierbij helpen door de communicatie op gang te brengen en vervolgens de gespreksvoortgang te bewaken.

Mediation is geschikt voor allerlei soorten conflicten: van conflicten op de werkvloer tot conflicten in de privésfeer. Mediation wordt ook steeds vaker ingezet bij echtscheidingen.

Vechtscheiding of duurzame afspraken?

Geen zin in een vechtscheiding? Waarbij de ex-partners in een rechtszaak elk via hun eigen advocaat voor hun eigen belang strijden? Met mediation lukt het vaak om – ondanks de pijn en het verdriet die de scheiding veroorzaakt – toch goede afspraken te maken met uw ex-partner.

Van de verdeling van het huis en de inboedel tot een alimentatieregeling, en een zorg- en omgangsplan voor de kinderen: een mediator zorgt ervoor dat u niks over het hoofd ziet en helpt u met het opstellen van de benodigde documenten. Hierdoor kunt u op goede voet uit elkaar.

Mediation: snel en efficiënt

Hoe lang mediation duurt verschilt, maar in de meeste gevallen zullen 2 tot 5 gesprekken van anderhalf uur voldoende zijn om tot een oplossing te komen. Mediation is daarom meestal sneller en goedkoper dan een gang naar de rechter. In sommige gevallen wordt mediation zelfs (deels) vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand. Onze ervaren mediators kunnen u hierover adviseren.

Neem contact op