Bel zelf
085 – 401 65 22

Mediation in Almere

Arbeidsconflict, zakelijk conflict of een conflict in de privésfeer? Eerst naar de mediator! In Almere staan onze ervaren mediators voor u klaar. Mediation is een snelle en efficiënte manier om conflicten op te lossen. Een mediator kan u ook helpen bij het afhandelen van een echtscheiding.

Mediator Almere

Advocaat of mediator?

In geval van conflict kunt u er voor kiezen een gerechtelijke procedure te beginnen: in dat geval doet de rechter uitspraak over wie er gelijk heeft. Een rechtszaak kan echter lang duren en het inhuren van een eigen advocaat door elk van beide partijen kan veel geld kosten.

Kiest u voor mediation dan bent u vaak zowel sneller als goedkoper uit. De meeste mediations kunnen in 2 tot 5 gesprekken van anderhalf uur worden afgerond. De enige kosten zijn die voor de mediator, die u deelt. Een mediationprocedure kan bovendien op korte termijn gestart en ook weer afgerond worden.

Mediation bij echtscheiding

Regelt u uw echtscheiding via een mediator? Dan zetten u en uw ex-partner alle afspraken zelf op papier. In het echtscheidingsconvenant komen alle praktische zaken vast te staan, zoals: Wat gebeurt er met het huis? Hoe wordt de inboedel verdeeld? Komt er een alimentatieregeling of pensioenverevening? Hoe worden alle overige bezittingen en schulden verdeeld? In het ouderschapsplan legt u vast hoe u de zorg voor de kinderen gaat verdelen.

Onze mediators hebben ruime ervaring op het gebied van echtscheiding en kunnen u begeleiden en adviseren bij het opstellen van deze documenten. Daarnaast zijn zij natuurlijk getraind om het gesprek tussen u en uw ex-partner in goede banen te leiden.

Een mediator iets voor u? Voor zowel uw echtscheiding als alle andere mediation zaken zijn onze ervaren mediators in Almere u graag van dienst.

Neem contact op