Bel zelf
085 – 401 65 22

Beroepsperspectief mediator

Beroepsperspectief mediator: zonder meer positief. Steeds meer mensen gaan eerst naar de mediator wanneer zij verzeild zijn geraakt in een scheiding of arbeidsconflict.

Eerst naar de mediator

Vroeger was het gebruikelijk om zich bij scheiding eerst te wenden tot een advocaat. Maar die dagen liggen ver achter ons. Scheidende echtelieden kiezen steeds vaker voor mediation omdat dat hen geld, tijd en stress scheelt. Je hebt immers maar één mediator nodig en dus niet twee advocaten. Bovendien is mediation erop gericht om tot afspraken te komen waar beide partijen achter staan. Die zijn immers een stuk duurzamer dan afspraken die worden opgelegd door de rechter.

Ook politiek zet in op mediation

Ook de politiek zet in op mediation. Juist vanwege het bewezen succes van mediation, kiest de politiek ervoor om mediation een veel centralere rol te laten spelen in het recht. Momenteel worden wetsvoorstellen behandeld in het parlement die de mediator een cruciale rol geeft. Dat betekent dat er de komende jaren veel werk bij gaat komen. Het beroepsperspectief van de mediator wordt daarmee nog beter.

Mediator worden?

U wilt mediator worden en wilt natuurlijk weten hoe goed het beroepsperspectief van de mediator is. De kosten die gemaakt worden om mediator te worden zijn immers aanzienlijk, dus u wilt zich er wel van vergewissen dat die weer terug te verdienen zijn. Hoewel het niet iedere mediator lukt om voldoende werk te vinden, kent onze organisatie sinds haar oprichting in 2010 een onstuimige groei.

Natuurlijk timmeren wij flink aan de weg en leveren wij kwaliteit, maar wij danken onze groei toch voornamelijk aan het feit dat mediation inmiddels een volkomen ingeburgerd fenomeen is. Wij verwachten bovendien dat dit de komen jaren alleen nog maar zal toenemen. Het beroepsperspectief van de mediator is daarom zonder meer positief te noemen. Denkt u zelf een goede mediator te kunnen worden? Weet u zich dan aangemoedigd door onze organisatie van ervaren mediators.

Neem contact op

Mediator worden?

Het is onze missie is om mediation zo groot mogelijk te maken in Nederland. En hoewel wij zelf alleen werken met de meest ervaren mediators, zijn wij altijd bereid om startende mediators op weg te helpen.

“Mediation draagt bij aan een samenleving verschoond van onnodig conflict. Daar zetten wij ons iedere dag voor in.”