Bel zelf
085 – 401 65 22

Conflict collega’s

Zolang er mensen samenwerken, bestaat er conflict tussen collega’s. Op zichzelf niets bijzonders en vaak zelfs heel goed voor een organisatie. Conflicten kunnen zaken verhelderen zodat, althans wanneer zij opgelost worden, collega’s daarna nog weer beter kunnen samenwerken. Maar het komt ook voor dat een conflict tussen collega’s uit de hand loopt. Dan is het tijd om maatregelen te nemen.

Gratis telefonisch advies

Wat doet de leidinggevende?

Als collega’s een conflict hebben en er zelf niet uitkomen, is het primair de taak van de leidinggevende om te bemiddelen. Het is immers zijn of haar afdeling en zijn of haar taak om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Maar niet iedere leidinggevende is even goed in het omgaan met conflicten. Zo kan een conflict tussen collega’s uitgroeien tot een ware balast voor de werknemers in kwestie en daarmee de hele afdeling.

Conflict collega’s? Eerst naar de mediator

Als de interventies van de leidinggevende geen vruchten afwerpen en wanneer het conflict steeds verder escaleert, dan is het raadzaam om een mediator in te schakelen. Door als aan tafel te gaan met een mediator ontstaat de mogelijkheid om alles eens goed uit te praten.

De mediator is gespecialiseerd in het op gang krijgen van het gesprek tussen collega’s. De mediator heeft de leiding over het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen zijn zegje kan doen. Ook laat de mediator partijen zoeken naar een oplossing voor het conflict.

Het komt voor dat een conflict tussen collega’s al in één gesprek is opgelost. Maar soms is er iets meer tijd voor nodig. Dan volgen er nog een paar gesprekken. Maar als de bereidheid bij partijen bestaat om het conflict echt op te lossen, dan komt de oplossing er ook.

Het mooie van mediation is dat partijen vrijwillig deelnemen aan de gesprekken. Dus als nou blijkt dat een oplossing echt onmogelijk is, dan kan de mediation op ieder gewenst moment worden beëindigd.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.