Bel zelf
085 – 401 65 22

Arbeidsconflict

Een arbeidsconflict is voor niemand fijn. Uw productiviteit gaat omlaag en de stress omhoog. En als het arbeidsconflict uit de hand loopt, resulteert dat vaak ook nog eens in ziekteverzuim. Met alle gevolgen van dien. Uit onderzoek blijkt dat bijna 30% van al het verzuim wordt veroorzaakt door een arbeidsconflict. Daarom is het zaak snel een mediator in te schakelen. Zo lost u het arbeidsconflict snel en voordelig op.

Gratis telefonisch advies

Mediation bij arbeidsconflict

Een arbeidsconflict ontstaat wanneer werkgever en werknemer (of collega’s onderling) slecht met elkaar communiceren. Of wanneer zij tegengestelde belangen (lijken te) hebben. In zulke situatie’s is het van belang dat één en ander eens goed wordt uitgepraat. Alleen dan kan er worden gewerkt aan herstel. De mediator helpt partijen daarbij. Uiteraard kan ook blijken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Dan spreken we van exit-mediation.

Eerst naar de mediator

Eerst naar de mediator is hard op weg om de grootste provider van mediators in Nederland te worden. Wij werken in opdracht van werkgevers, werknemers, arbodiensten en verzekeraars. Onze in gespecialiseerde mediators hebben gezamenlijk al meer dan 12.000 zaken in behandeling gehad. Ruim 85% daarvan is succesvol afgerond.

Naar de rechter kan altijd nog

Steeds meer mensen gaan bij een arbeidsconflict eerst naar de mediator. Onder begeleiding van een deskundige en neutrale mediator gaan partijen met elkaar in gesprek. Op basis van de onderliggende belangen zoeken zij naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Omdat er tijdens mediation ook aandacht is voor onderliggende emoties, en omdat mediation in een vertrouwelijke en veilige omgeving plaatsvindt, is de kans groot dat er een duurzame oplossing wordt gevonden. Die wordt dan vastgelegd in een juridisch document, de vaststellingsovereenkomst.

En als het onverhoopt toch niet lukt om het arbeidsconflict op te lossen via mediation? Dan kunt u zich altijd nog wenden tot de kantonrechter.

Neem contact op

Duidelijke afspraken

 >> Korte doorlooptijd

Als u op werkdagen belt, plannen wij direct een mediator in. Binnen een week zit u met een ervaren mediator aan tafel. Gemiddeld binnen vier weken is de mediation voltooid.

>> Hoge slagingskans

Ruim 85% van al onze zaken worden succesvol afgerond.

>> Vaste prijs

Wij voeren eerst uitgebreide intakegesprekken. Die kosten € 500 all-in. Alleen als mediation zinvol is, gaan we door en rekenen we additioneel € 1.500 all-in. Zo betaalt u nooit meer dan € 2.000. Verder geen verassingen. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Ervaren mediators

Onze mediators behoren tot de meest ervaren van Nederland en voldoen aan de strengst geldende kwaliteitseisen.

>> Landelijke dekking

Wij zijn landelijk actief. U bepaalt waar de gesprekken plaatsvinden.